Az AMD az utóbbi időszakban egyre inkább kezdi megszorongatni az Intel-t. A megjelenő processzorai sorra felülmúlják a rivális aktuális termékpalettáját, nem beszélve arról, hogy az áruk is minden esetben kedvezőbb, mint a hasonló tudású Intel konkurenciának.

Elfelejthetjük azt a nézetet is, hogy az AMD által gyártott processzorok nagyon melegedősek, gyengébb minőségűek vagy hogy éppen nem olyan tartósak mint a kékek által gyártott modellek. Ez már egyáltalán nincs így. Jelen pillanatban eljutottunk arra a pontra, hogy (a saját rendeléseinket is figyelembe véve) az eladott épített számítógépek nagyobb százaléka az AMD. Az utóbbi években az volt a trend, hogy pl. 10 eladott gépből volt 1-2db AMD, most ezt a trend majd hogy nem megfordult és jelenleg 10-ből kb. 7-8 gép az AMD, míg a fennmaradó csak az Intel. Mindennek ellenére az eladott processzorok tekintetében még mindig 80-20%-os az arány az Intel javára, de ez értelem szerűen napról-napra csökken.

Az ár harc a vásárlóknak kedvez igazán

Valószínűleg érzik ezt az Intel vezetői is, illetve látják az eladásaik negatív alakulásait és nagy lépésre szánták el magukat, hogy versenyben tudjanak maradni. Csökkentik ugyanis a jelenlegi teljes termék kínálatuk végfelhasználói árát. Mindeddig még nem fordult elő, hogy a forgalomban lévő modellek árát egységesen csökkentették volna, a konkurencia lépéseire mindig az újonnen megjelenő modellek korrekt árazásával reagáltak. Ez a mostani döntés mindenesetre jó hír a vásárlóknak és körülbelül 10-15%-os árcsökkenést jelent majd a közeljövőben.