Nemrég külső és belső tekintetében is leleplezte a Sony a hamarosan megjelenő legújabb konzolját. A cégtől szokatlan módon ezúttal fehér külsővel érkezik majd az új PS. Sajnos várhatóan csak az utolső nagyedévben. A design meglehetősen szokatlan, rengeteg mém is szárnyra kapott az interneten ezzel kapcsolatban. Néhány érdekesebb képet gyűjtöttünk össze, ami egy elternetív, de ugyanakkor nagyon kreatív külsővel ruházza fel a konzolt.

A főbb technikai paraméterek:

  • Processzor: egy 8 magos AMD Zen2-es , 3.5GHz-es órajellel
  • 16GB GDDR6 memória
  • 825GB-os SSD meghajtó
  • 10,28 TFLOP-os GPU a videók megjelenítéséhez

A Sony közlése szerint az új PS5-öt kétféle változatban, lemezmeghajtóval és anélkül is meg lehet majd vásárolni. A konzol előlapján helyezkedik majd el az optikai meghajtó és ide tettek még néhány diszkrét szellőzőrácsot, egy USB-A és egy UBS-C csatlakozót szintén. Ez a verzió oldalt egy kicsit kidudorodik.

Ezzel szemben az optikai meghajtó nélkül érkező PS5 Digital Edition teljesen szimmetrikus, illetve karcsúbb is a hagyományos kiadásnál. Erre csak online forrásból telepíthetők játékok. Mindkét variáns elhelyezhető lesz állítva vagy fektetve is, ehhez a Sony speciális talpat is mellékel a konzolhoz.

A PS5 mellé több kiegészítő is érkezik. A DualSense kontroller mellett egy HD kamerát, Pulse 3D fejhallgatót, illetve egy a médiavezérléshez szánt távirányítót is kiad a gyártó – valamennyit a már megismert, fekete-fehér kontrasztos kivitelben. Várható még egy töltődokk is, amibe egyszerre két vezérlő is tölthető.

A PS5 bemutatón jónéhány játékot is bejelentettek. Lesz néhány olyan, ami egészen biztosan nagy sikerre számíthat:

HORIZON FORBIDDEN WEST címmel érkezik a korábbi nagy sikerű Horizon Zero Dawn folyatatása, ami a csodálatos fantasy látványvilágával egészen biztosan sokakat lenyűgöz majd.

A Pókember is kapni fog egy újabb folytatást Miles Morales-szel a főszerepben:

A Resident Evil sem maradhatott ki, RESIDENT EVIL VILLAGE címmel jön majd a folytatás:

Az internetet elöntötték a mémek és a lehetséges design variációk az új PS5-el kapcsolatban.