A Microsoft elérhetővé tette a szokásos nagy tavaszi frissítését amit eredetileg 2020 áprilisára terveztek, de később áttolták májusra a kiadást. Az utolsó napokban el is rajtolt ez a funkciófrissítés.

A meglévő rendszerek a Windows update-en keresztül automatikusan megkapják előbb vagy utóbb ezt a frissítést. Aki türelmetlen az kézzel is rákereshet. Ehhez nem kell mást tenni, mint elindítani a GÉPHÁZ-at, majd a FRISSíTÉS ÉS BIZTONSÁG menüpontot, azon belül pedig a WINDOWS UPDATE fület. Ha ez megvan, akkor rá kell kattintani a FRISSíTÉSEK KERESÉSE ikonra és hamarosan jelzi is a Microsoft, hogy letölthető a termék.

Akinek nem ajánlja fel, annak valószínűleg oka van. Legtöbbször kompatibilitása gondok vagy régi hardver elem van a dolog hátterében. Az adott számítógépen, nem kínálja fel a telepítést, amíg azokat nem szüntették meg. De az is előfordulhat, hogy nincs semmilyen probléma, csak még nem jutott el a Windows Update-be a frissítés.

Az új kiadás a Microsoft weboldaláról közvetlenül is letölthető, de ennél a módszernél is ellenőrzi a telepítő a kompatibilitást.

KATTINTS IDE – ha kézzel akarod elindítani a frissítést.

Túl nagy és túl sok újítás nem került ebbe a verzióba sem. Leginkább a „motorháztető alatt” történtek fejlesztések. Amik ezeken kívül újdonságok és megemlítendőek, azok a következők:

  • WINDOWS ÚJRETELEPíTÉSE A FELHŐBŐL: A Gépház helyreállítás menüjében ezentúl kiválasztható az is, hogy alaphelyzetbe állításkor a mindenkori legfrisebb verzió kerüljön fel közvetlenül a felhőből.
  • LINUX alrendszer: WSL v2 verziószámmal egy teljes értékű Linux alrendszer került a Windows 10-be, a Microsoft saját Linux disztribúciója. Támogatottá váltak az ARM alapú eszközök illetve az olyan megoldások is „natívan” futni fognak a rendszeren ezáltal, mint a Docker.
  • ÉRINTÉSI OPTIMALIZÁCIÓ: Egy új optimalizációt kap a Windows 10 felhasználói felülete a 2 az 1-ben eszközökön, illetve a táblagépeken. Amennyiben a hibrid eszközön leválasztjuk az egeret és a billentyűzetet (vagy átfordítjuk táblagép módba) arra a Windows automatikusan reagálni fog. Például megnő a térköz az a tálca alkalmazás ikonjai között, illetve több alkalmazásban, például a fájlkezelő grafikus elemei között is, valamint automatikusan megjelenik az érintő billentyűzet ikonja és a tálca keresősávja is összecsukásra kerül.
  • ÁTALAKULT A CORTANA:
  • A WINDOWS UPDATE FEJLESZTÉSE:
  • FEJLETTEBB FELADATKEZELŐ:
  • BEÉPíTETT IP KAMERA TÁMOGATÁS:
  • BEÁLLITHATÓAK AZ AUTOMATIKUSAN ÚJRAINDULÓ ALKAMAZÁSOK: